Sabtu, 17 November 2012

JB Khyber

Hai rakan rakan dan semua pembaca blog warisan nenek,,,,, apa rancangan untuk hari esok,, tak nak pergi pasar karat ke,,,, hihihi,,. Yang  mana dekat area KL tu bolehlaa pergi ke Amcorp Mall atau Anggerik Mall,,,macam biasa cuci mata tengok barang barang buruk laa. Rasanya banyak geng geng antik dah lama tak update blog,, semua dah berhijrah ke fb,,, hahaha termasuklah saya,,,,cuma cuti sekolah nii macam free sikit nak update,,, jomlaa tengok koleksi JB Khyber yang tak seberapa nii,,,,jommmm,,,,






tq semua,,, kita jumpa di lain catatan ye,, bye,,,,

Khamis, 15 November 2012

Yang tua tua saja,,,,

Salam maal hijrah 1434H  kepada semua pembaca blog warisan nenek yang beragama islam. Semoga dengan kedatangan tahun baru hijrah ini kita sama sama berusaha untuk menjadi mukmin yang lebih bertanggungjawab melaksanakan suruhan allah dan meninggalkan segala larangannya. Bermulalah buku baru pada kita semua,,,, so kawan kawan yang mempunyai hobi yang sama seperti saya nii,,, hendaklah kita lebih berwaspada semasa membeli barangan PML agar kita tidak membazirkan wang begitu sahaja,,, kalau kita rasakan perlu barulah kita beli,,, kalau rasa tak mampu,,, biarkan saja,, inshaallah jika ada rezeki,,,dapatlah kita memilikinya suatu hari nanti,,,,

So harini layan gambar tureen tua ini,,, kata seorang peniaga antik ,,, yang tureen ini tuanya dalam era 40 ke 50 an,,,, First time saya tengok tureen nii terus jatuh cinta. Semestinya kalau corak corak sebegini banyak dari negeri jepun,,, heeppy viewing,,,, hihi,,,








Selasa, 13 November 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...