Sabtu, 4 Julai 2015

Seroja Marble Kek

Salam mesra kepada semua sahabat maya yang dikasihi, semoga sihat hendaknya di samping menjalani ibadah puasa. Harini nak kongsikan satu resepi yang saya dah cuba dari blog adik puteri manja iaitu kek marble seroja. Hasilnya sangat memuaskan dan sedap sekali bila di makan. Macam biasa layan gambar dulu,,,





Masih terbayang kesedapan kek marble horlick nii,,,,




Corak melintang,, kalau akak akak nak buat corak marble yang berlingkar2 tu, sebelum masukkan kek ke dalam oven, ambik pencungkil gigi atau lidi bersih dan putarkan saja di atas kek itu.


Step by step,,,boleh baca di sini,,blog puteri manja








Terima kasih puteri manja kerana sudi kongsikan resepi yang sedap dan enak. Kepada kawan kawan yang nak cuba tu, apalagi jomlah try.




Sangat mengancam betul kek nii,, bye, jumpa lagi.

Salam Ramadhan

Salam ramadhan kepada semua pembaca blog WN. Semoga anda semua dirahmati Allah dan dapat menjalani ibadah puasa dengan sebaiknya. Harini dah pun 17 ramadhan. Bagaimana dengan persiapan menyambut hari raya yang bakal menjelma,,,,dah buat biskut raya ke?,, Ada banyak resepi di majalah atau buku masakan jika free tu bolehlah mencuba ye, so jimat budget kita , bukannya apa harga bahan mentah untuk buat kuih pun dah mahal,itupun belum tambah gst lagi, hemmmm,,,,tak tau nak kata apa

Ok kita jumpa di lain catatan.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...