Khamis, 20 Oktober 2016

Bertemu Kembali

Asssalamualaikum semua, apa kabar. Semoga sihat2 selalu. Dah lama sangat blog ni tidur, so harini nak update apa apa yang patut. Ramai juga kawan2 antik yang blognye pun senyap macam akak. Cerita terbaru tahun ni akak adalah mengikuti beberapa kelas kek yang semestinya chef yang mengendalikan kelas kek ni amatlah popular, kelakar dan sangat pemurah apabila menjamu peserta2 masa makan tengahari, Teka sapa dia,,,,,, dah tentulah Chef Amer di Akademi Chef Amer, Kelang. Apalagi layanlah gambar tu ye,,,,,,



  
 Breakfast maaaa, ubi rebus n sambal ikan bilis powerrr,,,,,,




Ni dia biji kopi,,,,, akak pun jakun first time tengok biji kopi,,,,



Gelagat rakan2 ,,,,, kena test coklat dulu kat atas dagu ,,, hahah


Anak Chef Amer,,,serba boleh macam ayahnya juga,,,,,


Menu tengahariiii,,,,,, rugi tak makan kalau takat sepinggan jewww,,,,tengok lauk tu cik kak n cik abang,,,,,yang nak diet tuu kalau nak p kelas chef memang tak sesuai,,, hahaha,,,,makan bertambah2, alhamdullillah chef, semoga chef dimurahkan rezeki selalu.




Spesel maa,,, ayaq katira,,,, tak sama ngan pasaq malam,,, sendiri kena rasa kalau nak cuba bertapa enaknye air katira tuu,,,,



Korang tengok gambar ni, jangan terliur sudah ye,,,,


Fuyoooo,,,,, manyaknye ambik,,,, sapa punya pinggan nii,, hahaha



Macam2 lauk ada, ayam bakar, tempe goreng dan lain2,, korang pilih sendirilah yeww,,,,, janji sodappp.



Ada cara nak buat kek cheese strawberry tercacak nii,,, kena guna ring yang lebih kecik dari acuan kek tauuu,,,, tak p kelas tak tauuu,,,, carilah kat googlee, takdenya orang nak cerita lebih2 tentang teknik2 macam niii,,,



Kecoh kelas bila geng2 utara mai,,,, memang sporting diaorang niii,,, semuanya bakers hebat2,,,,,Cayalah,,,, orang yang dah profesional pun masih menuntut ilmu apalagi orang yang baru terkial2 macam akak nii,,,,, 



Sentiasa ketawa n bergelak2 dengan chef amer yang tak lekang dengan lawak jenakanye,,,, baik p kelas chef daripada tengok maharaja lawak syok sendiri tuuu,,, ada jugak ilmu pengetahuan yang masuk kat otak akak yang senior nii,,,,dah berumur baru nak belajar wat kek,,,,kooo adaaaaaa,,,, jangan marehhh,, akak gurau jeww,,, haha








Kesemua akak dah try,, resepi menjadi jangan risau, tarak tipuuu,,,, semestinya kita n anak2 suka makan,,,,daripada beli kat luar baik buat sendiri u,,,,




Kek durian ni belum try,,, tunggu durian kat kampung berbuah,,,





Kek sangat cantik dekonye,,, sedap di makan,, baru ku tahu ada kek nenas, peach, ice blended, butterscotch kalau tak p kelas tak tauuuu,,, asik2 buat kek coklat moist ajaaaa,,,, setuju kaa,,,,




Budak Farhan niii, akak dah ajar dia deko2 kek,,,,, biar anak2 kita ada skill n diberi pendedahan dari kecil lagikan,, zaman dah berubah,, kalau dulu semua orang mementingkan pelajaran bukan kemahiran,,,, sekarang niii dari segi kemahiran kalau kita ada kepandaian, dah boleh buat extra duit. Ok lah yee, terima kasih baca coretan akak, jumpa lagi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...