Selasa, 8 Januari 2013

Set Kopitiam

Hai sahabat semua,,,jumpa lagi kita di blog WN,, harini nak share gambar gambar batik kopitiam pula,,, masih ingat tak masa kecik kecik dulu bila ikut ayah minum ke warong warong kopi,, kebanyakannya menggunakan set cawan kopitiam kan,, sungguh nostalgia sangat bila terkenangkan bunga kat cawan kopitiam niii,,,jom layan gambar,,,,,,,


























Cawan kopitiam ni,, bila saya belek belek bunganya halus sangat coraknya tak macam jenis sekarang lebih kepada janji cop bunga kopitiam,, hihihi. Jom kita tengok tekonya pula,, layannn,,






Unik sekalikan,, kat tangkai teko pun ada motif lukisan batik,,,,




Lihat corak bunga motif batik di penutup teko,,,nampak antik sangat seusia tekonya,,,



Itulah ceritanya,, antara teko dan cawan memang tidak boleh dipisahkan. Kenangan mengusik jiwa semasa zaman kanak kanak tetap ku ingati. Menyimpan barangan lama memang mengimbau segala memori silam dahulu.Terima kasih juga kepada abang Khairol Amcorp Mall kerana sudi menjual set kopitiam ini kepada saya. 

Ok rakan rakan semua,,bye,kita jumpa di lain catatan.

1 ulasan:

  1. salam.. sis.. dkt mana nak dptkan teko tu.. sy ada set cawan je..teko xde..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...