Ahad, 3 November 2013

Deepavali Di Zoo Negara

Salam mesra kepada semua pembaca WN yang dihormati. Semoga anda semua sihat walafiat disamping keluarga tersayang. Semalam cuti perayaan hari deepavali jadi akak pun ajak encik suami bawa anak anak pergi ke zoo negara.




  Hihihi, rasanya dah 3 tahun tak pergi sini. Saja nak tengok gelagat syahirah bila tengok haiwan haiwan di zoo. Harga tiket untuk orang dewasa 30rm seorang dan kanak kanak 10rm,,, syahirah dan farhan tak kena bayar. Jom tengok gambar,,,,




Naik bas kecik zoo nii,,,,, takut ke tuu syahirah,,,,




Rasa saya dua harimau dan singa kat atas tuu,,, dah berusia laaa,,, farhan kata singa yang ada rambut tuu kulit dia kedut kedut,,, hahahah







Budak budak nii macam takut jek,,,




 Badak sumbu,,,, kawasan ni luas dan berpagar,,,,





Berdekatan dengan kawasan badak sumbu, ada kuda belang, zirafah dan burung ostrich,,,




Farhan dan syahirah sibuk berlari,,,,  kakak, abang, mama dan papa makan aiskrim di bawah pokok,,, hahaha mula mula tuu main angkut je aiskrim sampai 6 ketul,,, lepas tuu baru tanya berapa hengget seketoi,,, kakak tuu kata 6 hengget, hahah ambik kooo,,, terkejut gak tapi takpelah sekali sekala makan aiskrim sambil tengok zirafah , bukan selalu pergi zoo kan,,,, 



Farhan relex je gambar dengan kuda kecik nii dekat children world



 Yang kakak ni takut2 sampai kuda tu dah merajuk lak,,,, tadi elok je kuda tuu tunjuk muka kat kandang,,,, adoiii kikiki




  Suka tengok burung flamingo ni,,,,,



Singgah kat kedai ni nak beli hadiah yang boleh dibuat kenangan,, macam biasa cuba teka,,,, hahaha




mug zoo la,,, banyak sangat pilihan gambar haiwan so pilih flamingo merah nii,,,rm11.80





Yang beg kertas dengan note book nii rasanya 3 tahun lepas pun ada beli tapi tak tau simpan dekat mana,,, so beli jelah lagi hihihi,,, ada fail, 1 notebook besar dan 1 kecil,, free gift lagi 1 notebook kecil,,, 10 hengget je.


  

yang ni kena ambik gambar dulu baru dapat fail gambar ni,, sekeping gambar 20 hengget,,, ada juga mug bergambar 30 hengget satu,, tapi akak tak beli pun,, janji bergambar dengan family cukuplah,,,,kalau beli mug letak dalam kotak pun buat apa kan,, baik phrame kan gambar tuu pun ok,, seganlak akk nak tunjuk gambar kat sini,,, hihi.

orait,,,, jumpa di lain catatan. Bye.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...