Khamis, 26 Jun 2014

Sepetang Bersama Dr. Ezani Master Chef

Assalamualaikum semua. Jutaan terima kasih kepada pembaca yang budiman kerana sudi bertandang ke blog WN dan sudi membaca coretan dari saya yang tak berapa pandai menulis ni. Semenjak terjebak dalam dunia baking" ni ,,, tup2 semangat saya jadi mengebu pulak dalam dunia masakan yang satu masa dulu tidak berapa saya minati. Biasalah kata orang tuu,,, bila usia dah meningkat nii,, baru ada kesedaran untuk memantapkan ilmu dan skill" dalam dunia masakan. "Setuju ke tak teman teman semua,,,,,,"

Sepetang bersama dr. Ezani master chef memang best sangat. Ramainya jiran jiran tetangga yang tidak melepaskan peluang keemasan ini hadir ke surau d wakaf,,,untuk belajar memasak bersama beliau. Jom layan gambar,,,,






Teruja sungguh nii dan tak sabar nak memasak bersama dr. Ezani master chef







Ucapan dari pengerusi majlis,,




Ucapan tazkirah dahulu sebelum agenda masak memasak bermula






Gaya seorang chef celebriti



Memang semua orang yang hadir sangat teruja,,,,



Sotong bakar gaya sihat,,,,



Ikan bakar gaya mudah dan sihat,,,



Popiah berpisang bercream nutella,,,, mantopssss




Banyak sungguh kuih muih yang dibawa oleh jiran jiran tetangga untuk jamuan selepas agenda memasak selesai,,,




Ada nombor bertuah lagi tuu,,,, bagusnya,,,,




Selesai menjamu selera dan beramah mesra,,, sessi mengambil gambar,,,, hahaha jangan gelak yee,,,



Buku memasak ala kalendar dari  dr Ezani, akak beli sebagai kenangan,, tak mahal murah je,,, best tau resepinya,,,



Ni hadiah cabutan bertuah yang akak dapat,,, wahh boleh makan besar nii,,,terima kasih kepada pihak penganjur yang bersusah payah menganjurkan majlis beramah mesra antara jiran tetangga ini, semoga semangat kejiranan dan persahabatan yang terjalin tetap akrab.


Memandangkan akak pun memang tak pernah beli apron untuk memasak,,, so akak pun order di fb dr Ezani master chef,,,,wahh memang lawa. Tengok gambar kat bawah tuu. Ok kita jumpa lagi nanti ye.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...