Rabu, 23 Januari 2013

Selamat Hari Jadi Farhan

Salam semua rakan rakan,, semoga sihat ye, lama saya tak buat n3 baru,, azam tahun baru nii,, memang nak rajin update blog macam dulu, inshaallah.

Harini hari jadi anak saya yang ke empat tahun, Farid Farhan,,dah masuk sekolah tadika pun. Awal tahun nii memang busy gan Farhan,, temankan ke sekolah dan hantar sampai kat depan kelas lagi...Biasalah suasana baru untuk Farhan,,, depan pagar sekolah pun nak nangis lagi hihihih.

Tahun nii mama nak bagi set trio cawan n pinggan untuk Farhan,, tak nak beli mainan ajee,, biasalah emak suka pinggan mangkuk kan,,,okk laa rakan semua,, layan gambar yee

Doa mama semoga Farhan menjadi anak yang soleh,taat kepada ibu bapa dan berjaya di dunia dan di akhirat.
























Selasa, 8 Januari 2013

Set Kopitiam

Hai sahabat semua,,,jumpa lagi kita di blog WN,, harini nak share gambar gambar batik kopitiam pula,,, masih ingat tak masa kecik kecik dulu bila ikut ayah minum ke warong warong kopi,, kebanyakannya menggunakan set cawan kopitiam kan,, sungguh nostalgia sangat bila terkenangkan bunga kat cawan kopitiam niii,,,jom layan gambar,,,,,,,


























Cawan kopitiam ni,, bila saya belek belek bunganya halus sangat coraknya tak macam jenis sekarang lebih kepada janji cop bunga kopitiam,, hihihi. Jom kita tengok tekonya pula,, layannn,,






Unik sekalikan,, kat tangkai teko pun ada motif lukisan batik,,,,




Lihat corak bunga motif batik di penutup teko,,,nampak antik sangat seusia tekonya,,,



Itulah ceritanya,, antara teko dan cawan memang tidak boleh dipisahkan. Kenangan mengusik jiwa semasa zaman kanak kanak tetap ku ingati. Menyimpan barangan lama memang mengimbau segala memori silam dahulu.Terima kasih juga kepada abang Khairol Amcorp Mall kerana sudi menjual set kopitiam ini kepada saya. 

Ok rakan rakan semua,,bye,kita jumpa di lain catatan.

Ahad, 6 Januari 2013

selamat tahun baru 2013

Selamat tahun baru 2013 kepada semua rakan rakan yang dikasihi,, semoga anda sihat selalu. Macamana dengan anak anak yang dah mula bersekolah pada minggu lepas,,, sibuk tak rakan rakan semua menguruskan anak anak??
 
Saya pun begitu juga. Kelam kabut jugak dengan si kecil Farhan yang dah mula di hantar ke tadika,,,rasa macam kecik aje,, tapi trend sekarang ramai anak anak yang usia 4 tahun dah di hantar ke sekolah,,, so saya pun ikutlah sekali,, hihihi,,,,, apalagi berumah bertanggalah kat tadika tuuu,,, nangis,,,, emm jangan ceritalah,,, beby syahirah pun saya bawa juga teman dia kat kelas dalam tadika tuu,, harap minggu akan datang nii  Farhan tak nangis lagi. Mainan ultraman yang mahal pun dah beli,,, dia kata kalau takde mainan ultraman tak nak pergi sekolah,,, so ikutkan jee lahhh,,,hihihi

Ok lah harini kita tengok gambar almari yee,,, almari ni saya beli ngan ezany,,, semua kenalkan,,saya dah isi dengan teko teko kotak saya tuu,,, jom lihat,, cantik tak,,, layannn,, bye,,

 





tata,, titi ,, tutu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...