Selasa, 1 September 2015

Aktiviti Raya Ketiga


Salam sejahtera kepada semua sahabat pembaca WN. Semoga sihat sejahtera di samping cuti hujung minggu  hari kemerdekaan. Sekarang saya dan keluarga tengah melepak di kampung bercuti bersama ayahanda dan bonda. Best kalau balik kampung, nampak hijau je pemandangan di kampung dan anak anak yang kecik bebas berlari dan menaiki basikal keliling rumah atoknya.

Kita sambung semula cerita beraya ye,,, wah memang menguji minda dan kekuatan mental jugak nak menulis cerita raya nii,,, apapun layan gambar ajelah.


Masa ni kat rumah mak long, kakak emak, macam biasa kalau beraya kat sini kami akan dihidangkan dengan lauk kampung, memang best,,,



Enak bangettt,,,



Ngape kek marble ni sedap ekk,, selalu kalau akak buat tak sesedap camnii,,,,



Bersalam salaman ngan nenek long n auntie anna


Masa ni beraya kat rumah abang emak, rumah dekat dekat je depan rumah mak long






Beraya kat rumah pusaka arwah nenek





Rumah ni sunyi bila nenek dah tiada,, apapun rumah kampung macamni yang saya suka pandang2 bila meronda naik motor kat kampung, hihi



Ada tak kawan kawan di luar sana tahu mana nak dapat lagi sarung kusyen baldu yang warna warni tuu seperti gambar di bawah, dah puas meronda kat pekan Batu Pahat,, katanya dah takde jual lagi,, adoiiii baru nak berangan konon nak beli sofa lama n letak kusyen baldu,,, err kalau ada info tolong bagitau akak ye,,






Pak usu Aidil n acik nain


Saya sangat suka tingkap lama sebegini ditambah pula dengan cermin yang kaler2 kat atas tu,,,,




Suka pandang gerobok nii



Throwback raya 2014, suka gambar ni sebab ada cermin lama yang unik tu n bidai bercermin di belakang tu,, kak long fatin, kak ngah ibrati, eisya, arissa n balkis.

Ok jumpa lagi di lain catatan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...