Sabtu, 28 Disember 2013

Kopitiam Batik Hijau Pulak,,

Apa khabar anda di sana,,, semoga sihat sihat selalu ya bersama hobi anda sekelian,, hihihi. Cerita harini disambung dengan koleksi batik hijau pulak. Jom layan. Sebenarnya cawan nii dah lama dalam simpanan akak,,, tak silap dalam tahun 2011.




Cawan kopitiam batik hijau dari japan hadiah dari abang baharin,,,tq abang baha, saucer pula saya beli dari mr teoh kat fb APC,,, so sangat senang hati sebab dah kira lengkaplah set bunga cawan ni.



 Cantik designnya,,,



Corak batik pada tangkai cawan,,





Bunga di belakang cawan




 Saucer yang disuai padan dengan cawan,,,, susah juga nak cari  bunga yang sama


Ni selingan untuk pinggan corak batik dari japan pula,,, layannn




Ini pulak kaum kerabat si batik hijau dari japan. Motif bunga labih kurang sama dengan cawan, Pinggan makan 9 inci macam nos aje. Hahaha. Beli dengan maria antique house masa singgah dikedainya,,,,



Yang ni piring kuih 6 inci, kawan mak kat kampung bagi. Corak yang sama dengan pinggan di atas.



Yang ni pulak ala ala jb khyber,,,, piring kuh 6 inci,,, emm bukan dari england ye,, hihi,, 




Pinggan makan 9 inci dari japan,, kak aida alkesah yang bagi. Tq kak aida






Tak sangka pinggan kuih batik hijau dari japan nii,,, jumpa kat pasar karat muar dan telah diberikan oleh pakcik bakar sebagai hadiah free gift.




Akhirnya  lengkaplah trio kopitiam batik hijau dari japan nii. Masih banyak lagi yang nak dicari set hijau batik japan nii,,, pelan pelan kayuh,,,,

Ok,, kita jumpa lagi ye,, bye.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...