Jumaat, 13 Ogos 2010

Pelita Ku Bertopi

Salam kepada semua sahabat maya. Pada hari ini jom kita cuci mata dengan koleksi pelita porcelain topi yang saya ada. Pelita gambar naga di atas adalah pelita lama dari kaum baba dan nyonya melaka. Itu adalah mengikut kata penjual pelita tu. Kata beliau lagi kalau nak tau yang lagi lama species bernaga pink ni, kita kena tengok kat topinya kalau yang ada ukiran "love" tu kira barula daripada pelita saya ni. Ukiran naga ni memang sungguh unik kalau sekali pandang je nampak macam lukisan abstrak je.


Memang cantikkan pelita ini, first time beli original kaler pink lagi, biasanya nak kaler pink kena spray dan didecal lagi oleh teman teman FA.





Ini pelita ninja.





Pelita ayam berenang di tepi kolam teratai.







Closed up ayam dan bunga teratai sungguh unikkan. Ok jumpa di lain catatan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...